Beukenblad Blogs

Beukenblad

In mijn nieuwsbrief Het Beukenblad schrijf ik over mijn eigen ervaringen met de symboliek van de natuur. Tijdens mijn wandelingen in het bos kom ik allerlei wegwijzers tegen die mij iets vertellen over mijn innerlijk. Ik ontvang iedere keer een antwoord of inzicht waar ik weer een stapje verder mee kom. Reis met me mee en laat je inspireren door de wijsheid van de natuur. Op deze pagina zijn alle edities van Het Beukenblad te lezen.
Onderaan de pagina kun je je opgeven voor de maillijst, dan krijg je het voortaan toegezonden.
Zoals je in de allereerste editie kunt lezen is mijn bedrijf de Wijze Beuk vernoemd naar één specifieke beuk in het bos van Noord-Houdringe (bij Bilthoven). Ik bezoek haar vaak, zit tegen haar stam en ervaar haar kalme beschermende karakter. Maar vooral is zij een inspiratiebron, voor mijn dagelijks leven en in ieder seizoen.

Oogst en nazomer bij de Wijze Beuk

De hitte en expressie van de zomer ligt achter je.
De natuur is nog groen, maar minder uitbundig.
Kijk eens of je kunt oogsten wat je dit jaar hebt laten groeien.
Wat als zaadje begon, werd door jou gevoed en verzorgd.
Wees je ervan bewust: dit heb jij bereikt met jezelf.
Je mag echt trots zijn en tevreden!
Laat de regen stromen, en de wind waaien.
Zij nemen mee wat niet meer nodig is.
Terug naar de aarde, waar de cirkel altijd verder gaat.

Het Beukenblad

Beukenblad 16, 16 augustus 2022

Mieren op mijn feestje

Beukenblad 15, 2 augustus 2022

Inzicht bij de kale eik

Beukenblad 14, 17 juni 2022

Lichtplan van het bos

Beukenblad 13, 6 juni 2022

De stilte van de wind

Beukenblad 12, 16 mei 2022

Balans zoeken, vertrouwen vinden

Beukenblad 11, 2 mei 2022

Bloei op de plek van verlies

Beukenblad 10, 19 april 2022

Stilstaan is ook groeien

Beukenblad 9, 4 april 2022

De blauwe lucht vergeten

Beukenblad 8, 15 maart 2022

Vernieuwing

Beukenblad 7, 2 maart 2022

Heilige boom en heilig huisje

Beukenblad 6, 16 februari 2022

Ontwaken

Beukenblad 5, 2 februari 2022

Balletdanseres

Beukenblad 4,18 januari 2022

Ontdek-je-Plek-je

Beukenblad 3, 4 januari 2022

Stilstaan bij oud en bij nieuw

Beukenblad 2, 26 november 2021

Stenen in mijn rugzak

Beukenblad 1, 28 oktober 2021

De eerste ontmoeting