Dit ben ik

Dit ben ik

Mijn paspoort zegt dat ik geboren ben in Nederland, maar het voelt wel eens of ik uit Ierland kom. Het landschap heeft een ontroerende schoonheid en bovendien raakt de Keltische natuur-visie mij. Ik herken hun respect voor moeder aarde, meebewegen met de seizoenen en eren van al dat leeft. Wat een verademing in deze moderne wereld. Als ieder mens voelt dat hij verbonden is met de natuur, of eigenlijk dat hij natuur is, komt er meer liefde en vertrouwen beschikbaar in de wereld.

Jarenlang heb ik mezelf in allerlei bochten gewrongen om (h)erkenning te vinden en ergens bij te horen. Luisterde niet naar mijn lijf en mijn intuïtie, werd een paar keer ziek van de stress en de spanning. Hoe harder ik mijn best deed me aan te passen, hoe dieper ik verstrikt raakte en vastliep.

Judith de Moel

Tot ik ging wandelen in het bos en eigenlijk met mezelf op reis ging. Ik kwam nieuwe vrienden tegen: een boom, een uitzicht, een roodborstje en een heideveld. Achteraf zou je kunnen stellen dat het in feite oude vrienden waren 😉. Bij hen kon ik huilen, boos zijn, opluchting voelen en glimlachen om de antwoorden.Want ja, de natuur gaf mij antwoorden. Op een ander niveau dan ik gewend was, maar heel eerlijk en echt.

Er was hier ruimte en lucht. Alles is wat het is, zonder mening of oordelen. Het hoort zo te zijn. Vertrouwen. En verbinding. Waarvan ik uiteindelijk inzag dat die veel dichter bij was dan ik altijd gedacht had. Het gevoel ergens bij te horen en er werkelijk onderdeel van te zijn. Ik ben niet slechts toeschouwer, maar echt onderdeel van de natuur.

Juist wanneer ik het lef heb alles open te leggen (al was het door stress-omstandigheden gedwongen), en de controle laat gaan, juist dan…kan ik mezelf zijn.
Betekent overigens zeker niet dat ik geen weerstand, verstandelijke controle, pijnlijke emoties of ander ongemak meer tegenkom in mijn leven. Maar nu ik me verbonden weet en vertrouw op mijn intuïtie, zie ik het als uitnodigingen om te voelen wat er is en wat ik zelf nodig heb.

Vooral een beuk ontmoette ik keer op keer. Zij leerde mij over ruimte innemen, storm en stilte, verschillen, naar binnen keren en weer groeien. Nog steeds rust ik graag bij haar uit. Als ik tegen haar stam aan zit en omhoog kijk naar haar beschermende bladerdek, ben ik zo blij dat ik mijn eigenheid gevonden heb.
Mijn levenspad bracht me bij Natuurcoaching. Ik deed de opleiding “Magic of Nature Coach” bij Loving Nature in voorjaar 2021. Mijn bedrijf De Wijze Beuk werd geboren. Inderdaad, vernoemd naar die speciale vriendin uit het bos.
Dit vak is een soort thuiskomen voor mij. Want de manier waarop ik naar mezelf was gaan kijken na mijn stress-ervaringen, kan ik als natuurcoach nu echt gaan leven en doorgeven. Met mijn bondgenoot de natuur breng ik jouw spanningen aan het licht en vermijd je de crisis of burn-out.
Door de natuur echt te zien en vooral te ervaren, besteed je aandacht aan dat wat je dwars zit en herinner je je eigen verbinding met de natuur en je intuïtie. Daar ligt de sleutel waar je altijd al naar zocht.

“Nieuwe inzichten komen naar me toe”

Reviews